Donderdag 27 maart 2014

Nieuw netwerk Jong Oranje

In de georganiseerde sport werken veel jonge talentvolle en gemotiveerde mensen. Vanuit HR-perspectief is het waardevol om hen met elkaar in contact te brengen. Niet alleen om ervaringen te delen en te verspreiden, maar ook om deze talenten voor de sportsector te behouden. Vanuit die gedachte is Jong Oranje ontstaan: een initiatief voor en door Young Professionals in de sport. Het doel van dit netwerk is als denktank voor NOC*NSF en de sportbonden te fungeren, om kennis met het bedrijfsleven uit te wisselen. En uiteraard om elkaar en de carrièremogelijkheden binnen onze sector beter te leren kennen.

Activiteiten 2014

Jong Oranje is gericht op hbo/wo-professionals tot 36 jaar, werkzaam bij NOC*NSF of een van de aangesloten leden. Het jaar 2014 staat in het teken van het uitkristalliseren van dit netwerk en bijbehorende activiteiten. In plaats van een financiële bijdrage wordt een actieve bijdrage gevraagd om de Nederlandse Sport verder te professionaliseren. Op 14 maart jl. vond de geslaagde kick-off plaats en gingen maar liefst 100 Young Professionals met elkaar aan de slag om Jong Oranje verder vorm te geven. Daarnaast zal het jongerennetwerk in elk geval eind augustus een concrete bijdrage leveren aan het WK Roeien. Ook vindt op 19 december a.s. het Young Professional Sport Gala plaats in het Hotel- en Congrescentrum Papendal.

Wil je aansluiten?

Zoek je meer informatie? Wil je aansluiten? Heb je suggesties of interessante cases die je graag aan de groep Young Professionals voorlegt? Neem contact op met Janine Vermeulen (Sport&Zaken), Rinske de Jong (NOC*NSF), Carlijn Mol (NJBB), Remco Nieuwenhuis (KNVB), Frank van Barneveld (KNHB), Marjolijn Spoorenberg (WOS) of Anne Schulze (Sportcluster Veenendaal) via jongoranjenetwerk@gmail.com. Zij staan je graag te woord.